linkedin
behance
facebook
instagram
odnoklassniki
twitter
vimeo
vk
youtube
logo-edx
Facebook
Instagram
Telegram
Viber
Facebook
Перейти до головного вмісту
Про проєкт
Як користуватися
How to use
Курси
Зареєструватися
Увійти
Курс
Програма
Про оцінювання
Хімія. 9 клас - Структура курсу
Пошук по курсу
Пошук
Розгорнути всі
Перш ніж розпочати навчання
Як користуватися платформою
Інструкція
Тема 3. Хімічні реакції
Урок 1. Екзотермічні й ендотермічні реакції. Термохімічне рівняння. Оборотні й необоротні реакції.
Матеріали уроку
Урок 2. Швидкість хімічної реакції, залежність швидкості від різних чинників
Матеріали уроку
Підсумковий тест (10 завдань)
Цей елемент курсу перевірений
Тест
Тема 4. Початкові поняття про органічні сполуки
Урок 3. Особливості органічних сполук (порівняно з неорганічними). Елементи-органогени.
Матеріали уроĸу
Урок 4. Вуглеводні. Метан як представник насичених вуглеводнів. Гомологія. Гомологи метану (перші десять), їхні молекулярні формули та назви, фізичні властивості. Реакція заміщення для метану.
Матеріали уроĸу
Урок 5. Етен (етилен) і етин (ацетилен) як представники ненасичених вуглеводнів. Молекулярні й структурні формули. Фізичні властивості
Матеріали уроĸу
Урок 6. Реакція приєднання для етену й етину (галогенування, гідрування).
Матеріали уроĸу
Урок 7. Горіння вуглеводнів.
Матеріали уроĸу
Урок 8. Поняття про полімери на прикладі поліетилену. Застосування поліетилену.
Матеріали уроĸу
Тема 4 (продовження). Початкові поняття про органічні сполуки
Урок 1. Обчислення об’ємних відношень газів за хімічними рівняннями
Матеріали уроĸу
Урок 2. Поширення вуглеводнів у природі. Природний газ, нафта, кам’яне вугілля – природні джерела вуглеводнів. Перегонка нафти. Вуглеводнева сировина й охорона довкілля. Застосування вуглеводнів
Матеріали уроĸу
Урок 3. Оксигеновмісні органічні речовини. Поняття про спирти, карбонові кислоти, жири, вуглеводи. Метанол, етанол, гліцерол: молекулярні і структурні формули, фізичні властивості
Матеріали уроку
Урок 4. Горіння етанолу. Якісна реакція на гліцерол. Отруйність метанолу й етанолу. Згубна дія алкоголю на організм людини
Матеріали уроку
Урок 5. Етанова (оцтова) кислота. її молекулярна і структурна формули, фізичні властивості. Застосування етанової кислоти
Матеріали уроку
Урок 6. Хімічні властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, дія на індикатори, взаємодія з металами, лугами, солями. Застосування етанової кислоти
Матеріали уроку
Урок 7. Вищі карбонові кислоти: стеаринова, пальмітинова, олеїнова. Мило, його склад, мийна дія
Матеріали уроку
Урок 8. Жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні і штучні жири у природі. Біологічна роль жирі
Матеріали уроку
Урок 9. Вуглеводи: глюкоза, сахароза, крохмаль, целюлоза. Молекулярні формули, фізичні властивості, поширення й утворення в природі. Якісна реакція на глюкозу
Матеріали уроку
Урок 10. Крохмаль і целюлоза – природні полімери. Якісна реакція на крохмаль. Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль
Матеріали уроку